30. maaliskuuta 2012

Elämän vuoristoradassa

tullaan alas kovaa ja kolisten. Edellisestä alastulosta ehti vierähtää melkein puoli vuotta ja siitä oltiin päästy juuri kipuamaan mukavaan tasaiseen osioon.

Nyt on taas aika pinnistellä kaikki energia positiivisiin asioihin ja ajatuksiin. Onneksi meidän radassa nousukin on yleensä nopea.

Ei muuta nyt.

28. maaliskuuta 2012

Viherkuulumiset

Mullanvaihdon ja kevätleikkauksen läpikäyneet pelargonit ovat lähteneet reippaaseen kasvuun! Neljästä kasvista tosin yksi "Denice" on kyllä menetetty (sekä emokasvi, että pistokas)...
...mutta onneksi on uusiakin tulossa. "Appleblossom Orbit", "Dancer White" ja "Horizon Blueberry Ribble" pääsivät joku aika sitten multaan. Kylvin jokaista siementä kaksi ja kuudesta nyt viisi on itänyt. Nyt mietinkin, että miten kauan kelmua kuuluu pitää taimen päällä? Kuka tietäisi? Ja pistokkaista todettakoon, että mullassa ja vedessä olevat kehittyvät edelleen samaa tahtia, tosin vieläkään ei ole lasissa juuria havaittavissa.

Maljakossa olevista oksista alkaa kohta puoleen näkyä jotain herkkää ja valkoista, nimittäin luumupuun kukkia! Oksasta en tunnista onko tämä keltaista vai punaista luumua mutta kukat sen sitten kertovat, keltaisessa on kerrotut kukat ja punaisessa yksinkertaiset. Jännityksellä odotellaan :)
Nyt olisi aika lähteä töihin ja illalla olisi verhoilukurssi. Kivaa keskiviikkoa kaikille!

27. maaliskuuta 2012

Äitiyshaaste

Sain KoivukujanRiikalta mielenkiintoisen haasteen äitiyteen liittyen. Siinä pitäisi jatkaa seuraavia lauseita:

1. Tunnen itseni vuoden mutsiksi, kun... kohta kolme vuotta täyttävä tyttäreni sanoo minulle ruokailun päätteeksi "Kiva äiti, että syäsit noin reipaasti!"

2. Lapsiperhe-elämässä haasteellisinta on... se, ettei asioita pysty suunnittelemaan kovinkaan pitkällä tähtäimellä (ainakaan meidän perheessä). Meille hetkessä eläminen tosin sopii, mutta tämä yhteiskunta tekee siitä toisinaan vähän haastavaa, kun kaikki menot pitää sopia kuukausia etukäteen kalenterin kanssa.

3.Suurin lapseltani saama kohteliaisuus on se, kun hän... nyt tähän ei voi nimetä mitään yksittäistä asiaa! Sydäntä lämmittäviä lausahduksia ja eleitä satelee joka päivä <3

4. Kello 12 yöllä olen yleensä... nukkumassa.

5. Kello 8 aamulla olen yleensä... arkena viemässä neitiä hoitoon, vapaalla katsomassa telkkarista lastenohjelmia samalla suunnitellen aamiaista.

6. Haluaisin sanoa lapseni isälle, että... onneksi minulla on sinut!

7. Haluaisin sanoa omalle äidilleni, että... toivottavasti sinäkin nautit niistä vuosista kotona meidän muksujen kanssa.

8. Viimeksi kiroilin, kun... eilen olin saanut tämän tekstin valmiiksi ja se katosi netin loputtomiin syövereihin! Muuten en juuri harrasta kiroilua, mutta tekniikka saa sitä toisinaan aikaiseksi.

9. En ole koskaan osannut... öö ööö öööö (koska joudun ihan miettimään, taidan osata kaiken tarpeellisen) heittää volttia!

10. Parasta, mitä housut jalassa ja ilman lapsia voi tehdä, on... en minä tiedä!!! Ruukuttaa menestyneesti talvehtineet daaliat kevätkasvatukseen??!?

Ja haaste lähtisi eteen päin:

Jennille
ja
skribetille

25. maaliskuuta 2012

Lehtimaja

Pikku-neidin päikkäreillä taas kierros pihalla kameran kanssa. Lumikellot ovat rohkeita ja puskevat suoraan hangesta ylös:)

Kuistin pöydälle on katettu tarjotin kuppeineen.

Perunanarsissi ja ehkä krookus (en muista enää mitä syksyllä kuppiin laitoin) valmistautuvat kukintaan.

Valkoinen helmilija on vaan niin soma.

Ja neiti nukkuu suojaisassa lehtimajassa. Ripustin kankaan katosta varjostamaan vuodetta. Ainakin tänä aamuna toimi ihan hyvin ja sitä paitsi, onhan lehtimajassa tosi jännä nukkua :)

23. maaliskuuta 2012

Ensimmäiset puutarhakuvat

Meillä tytöillä on tänään vapaapäivä ja heti neidin käytyä päikkäreille (herää varmaan ihan just) tämä äiti veti reinot jalkaan, laittoi itkuhälyn taskuun ja kameran kaulaan ja hilpaisi pihalle kuvaamaan. Saunan päädyn kukkapenkistä alkaa nousta yhtä ja toista. Viime keväisistä postauksista tarkistin, että helmililjaa tässä penkissä ainakin on ja muistan istuttaneeni tähän kaikki viime pääsiäisen nahistuneet narsissit. Kiva huomata, että ainakin jotain sieltä taas nousee :)
Saunan toisesta penkistä kurkistaa keltaisen kevätesikon kurttuiset lehdet.
Viime kesänä perustin todella ison uuden penkin vanhan kuusen juurelle. Paahteiselle puolelle laitoin syksyllä jotain sipuleja, muistaakseni ainakin krookuksia.

Samaisessa penkissä viihtyvät myös rikot, joista tykkään tosi kovin (tämä taitaa olla valkoinen patjarikko).

Ja maksaruohokin on auringosta mielissään:)

Samasta penkistä nousee myös punatähkää (olikohan se sellaista?), jonka esikasvatin viime keväänä ihan ITSE!!!! Ja se on vielä hengissä (kyllä musta vielä kunnon harrastelijapuutarhuri saadaan;))! 
Kunhan tuo neiti tuolta heräilee, niin vedetään välipalat napaan ja mennään suitsait hiekkalaatikolle, JES!

22. maaliskuuta 2012

Tää oli niin ennustettavissa

Jaahas...kysynpä vaan, että kuka arvasi seuraavan vielä tapahtuvan tänä keväänä? Olen sitten tänään mennyt ja laittanut pelargonin siemeniä itämään! Ihan kuin olisin joskus tässä ihan lähiaikoina vannonut, etten mitään yritä siemenestä kasvattaa!

Ja kuvassa siis keittiön astiavitriinin päällä kukoistava valkoinen helmililja (tai joku sellainen kuitenkin). En viitsinyt ilostuttaa teitä saviruukuilla täynnä taimimultaa! Ilostutan sitten, jos niistä jotain nousee :)
Ohhoh huomenna on muuten perjantai ja me tytöt meinataan pitää vapaapäivä!

Kivaa ihanjust alkavaa viikonloppua teillekin!

21. maaliskuuta 2012

Väliaikatietoja

Piiitkä blogihiljaisuus takana (peräti kaksi kokonaista päivää;))! Aina ei ole mitään sanottavaa tai vaikka olisikin, niin kaikki sanottava ei ehkä ole julkaisukelpoista.

Mutta siis väliaikatietoja pelargonin pistokkaista. Multaan laitetut pistokkaat alkavat puskea uutta lehteä!

Myös lasissa olevat pistokkaat tekevät samoin. Juuria ei tosin vielä ole näkyvissä, mutta lehtien suhteen tasoissa mennään :)
Sitten onkin aika tehdä hyvät eväät (teetä ja herkkuleipää) tv:n eteen, sillä mun lempparisarja palaa ruutuun! Se on Greyn anotomian aika!

18. maaliskuuta 2012

Sunnuntai

Aurinko paistaa. Linnut visertävät niin, että makuuhuoneeseen kuuluu. Neiti nukkuu pitkään, eli peräti puoli kahdeksaan (uusi viritys neidin ikkunassa vähentää aamuauringon herättäviä säteitä suoraan neidin sänkyyn, JES). Aikaa tarttua heti kahvikupin jälkeen kameraan. Aamiainen pitkän kaavan mukaan.
Voiko sunnuntai enää paremmin alkaa!?

Jopa maalistaan lohkeilevat ikkunanpokat ovat just täydelliset tähän aamuun.

Kaksi tuntia koko porukka pihalla nauttimassa auringosta samalla omenapuita leikaten :)

Nyt neiti kävi päikkäreille, isäntä rämpyttää kitaraa ja emäntä taitaa laittaa sipuleita ja mukuloita esikasvatukseen.

Ihanaa sunnuntaita teillekin!

17. maaliskuuta 2012

Keväisen vihreää

Syreenin lehdet alkavat hiljalleen avautua. Olen antanut niille lämmintä vettä ja kasviravinnetta muutaman päivän välein.
Lähikuviakin olisi kiva ottaa...näin aamutuimaan (vasta toinen kahvimukillinen puolessa välissä) en jaksanut alkaa säätämään...

...joten otin esille loittorenkaan. Se on kyllä niin hyvä! Pääsee ihan tosi lähelle kohdetta :)

Kivaa lauantaita kaikille! Meillä jatketaan tänään omenapuiden leikkausta :)

15. maaliskuuta 2012

Pelargonit

Vaihdoin pari viikkoa sitten talvesta hengissä säilyneille pelargoneille mullat ja pitkään tuskasteltuani leikkauksen kanssa, otin veitsen käteen ja annoin mennä. Mun ongelmahan on se, että etsin kaikesta aina tietoa, miten joku juttu pitäisi tehdä ja sitten hämäännyt, kun joka lähteessä lukee eri tavalla. Enkä sitten osaa päättä mitä ohjetta noudatan.
Pelargonien leikkauksen suhteen tulin siihen tulokseen, että on kai ihan sama miten sen tekee, kun kerran joka paikassa on erilaiset ohjeet (syksyllä otetuista pistokkaista vain yksi selvisi talvesta). Tällä kertaa tein nyt niin, että leikkasin oksista 1/3 pois ja osan pistokkaista upotin suoraan kosteaan multaan.

Ja osan laitoin lasiin juurtumaan, kun niinkin joidenkin lähteiden mukaan voi tehdä. Nyt sitten seurataan kuinka käy ja mitkä yksilöt selviää ja se antaa suuntaa tulevillekin leikkaustoimenpiteille. Nyt tiedän ainakin sen, ettei syksyllä otetut pistokkaat meidän olosuhteissa pärjää. Ja jos nyt onnaa, niin ensi kevättä varten ei tarvitse käydä kuin omat blogi"muistiinpanot" läpi :)

12. maaliskuuta 2012

Kumpi on parempi?

Minulle esitettiin toive suuremmista kuvista. Tässä nyt ensin pienemmät kuvat ja jäljempänä samat kuvat suurempana.
Neidin kanssa laitettiin taas kalustejärjestystä uusiksi. Vierashuoneen lipasto pääsi olohuoneen ikkunan alle.
Maljakossa syreenin, kahden eri luumun ja kirsikan oksat. Toivottavasti saadaan pian heleän vihreitä lehtiä :)
Ja samaiset kuvat suurempana.
Viikonloppuna aloitettiin muuten omenapuiden leikkaus. Isäntä on myös ahkerasti harjannut puiden runkoja, jotta saadaan sammalen ja jäkälän alta pienten tuholaisten lymypaikat pois. 
No, mitä sanotte. Kumpi on parempi? Pienet vai isot kuvat?

11. maaliskuuta 2012

Ja kannu menee...

Blogin 1-vuotiaan taipaleen kunniaksi järjestin arvonnan, joka päättyi perjantaina. Palkintona tuo sininen kannu, joka on arvonnan ajan vilahtanut lähes jokaisessa postauksessa:)


Onni suosi tällä kertaa Tytteliä! Onneksi olkoon!

Laittaisitko mulle meiliä osoitteeseen aamuomenatarhassa@gmail.com.

9. maaliskuuta 2012

Joka kevät sama juttu

Joka kevät päätän, etten ensi keväänä yritä siemenestä kasvattaa yrttejä tai mitään muutakaan. Ja joka kevät niin olen kuitenkin tehnyt...eikö sitä ihminen koskaan opi!? En siis ikinä syystä tai toisesta (lue osaamattomuudesta) johtuen kovinkaan hyvää satoa saa ja muutamia harvoja onnistumisia lukuun ottamatta ostan yrttien valmiit taimet aina torilta (ne saan muuten pysymään hengissä ;)).

No...tässä sitä taas ollaan, sitruunabasilika ja pienilehtinen basilika istutettuna kananmunakennoon. Katsotaan auttaisiko asian dokumentointi ja blogin lukijoille jakaminen viljely-yritykset menestykseen ;) Pahoittelut itseironiaa tulvivasta postauksesta ;) Ja siitä huolimatta kivaa perjantaita!!!!

8. maaliskuuta 2012

Naisten juttuja!

Naistenpäivän kunniaksi ajattelin esitellä teille "mun oman huoneen" eli ylimääräisen makuuhuoneen, joka toimii ompeluhuoneena. 

Kaikki ompeluun ja käsitöihin liittyvä tilpehööri on ainakin melkein järjestyksessä.

Mun nappikokoelma on hupenevaa sorttia. Sellaiset pienet sormet näitä nappeja aika usein räplää ja osa napeista hukkuu ties minne.

Silkkinauhan pätkät on kanssa melkein kaikki kadonneet ja lankarullatkin on kyllä kivoja!

Huone on muuten talon valoisin huone. Se on vinttikerroksessa ja aurinko paistaa sinne ihan aamu- ja ilta-aurinkoa lukuun ottamatta koko päivän.

Huoneessa on ihana punainen lattia ja kellertävät seinät. Liitutaulu odottaa inspiraatiopuuskan tulvahdusta :)
Huomenna muuten päättyy arvonta! Vielä ehdit mukaan täältä!